LEGI SISTEMI

Stabilna i kvalitetna ograda, koja svojom namjenom ispunjava sve zahtjeve industrijskog, komunalnog i privatnog sektora.

Više o tome

U svom proizvodnom asortimanu imamo i ogradu sa kosnikom koja zahvaljujući svojoj konstrukciji pruža visoku bezbednost.

LEGI visoko bezbednosne ograde nastaju kombinacijom klasičnog panela, prečnika žice 7/7/5 ili 8/8/6 mm, i LEGIstuba sa kosnikom. Horizontalna linija panelne čelične konstrukcije je obavezno sačinjena od dvostruke žice. Prema Vašim poterebama za kosnik je učvršćena bodljikava žica ili rešetka. Postoji i mogućnost postavljanja duplog kosnika.

Ova rešetka se najčešće koristi na mestima gde postoje potreba za pojačanim merama obezbeđenja, na primer, vojnim lokacijama, industrijskim objektima, aerodromima, zoološkim vrtovima.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama,  dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena
- RAL 7016 - antracit siva
- RAL 6009 - tamno zelena
- RAL 7023 - beton siva

- RAL 9010 - čisto bela
- RAL 9005 - crna
- RAL 8017 - čokoladno smeđa
- RAL 5010 - plava

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIdd12ff0e478

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

LEGI mobilne ograde se koriste za privremeno ograđivanje građevinskih objekta ili fizičko osiguravanje površina kod različitih manifestacija na otvorenom prostoru (koncerti, sportska takmičenja). Ogradni stubovi se montiraju u PVC stope što čini ogradu stabilnom, a kasnije lako mobilnom i očuvanom za ponovnu upotrebu. Pomenuta stabilnost se često zahteva u sitacijama gde je potrebno koristiti ogradu za kačenje reklamnog platna ili panoa.

LEGI mobilna ograda se sastoji od 3D panela i stuba kružnog profila poprečnog preseka Ø40mm. Za razliku od ostalih LEGI panela, 3D panel nema duplu horizontalnu žicu. Horizontalna žica kod ove rešetke je prečnika 5mm, a vertikalna žica 4mm, dok je dimenzija okca 50 x 200 mm.

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

Pored naših standardnih LEGI panelnih ograda, našim kupcima nudimo još povoljnije rešenje za ograđivanje, gde ne postoji zahtev za visokom fizičkom bezbednošću, ali se traži višegodišnja zaštita od korozije - LEGI mreža.

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProId0a4a5aa846

LEGI mreža je galvanizirana i plastificirana, elektro-varena mreža u rolni, karakteristična po valovitim horizontalnim žicama koje je čine atraktivnom i robusnom. Zbog svog kvaliteta izrade kao i kvalitetne antikorozivne predstavlja idealan odnos cene i kvaliteta, u garanciju 10 godina na zaštitu od korozije.

Legi mreža se isporučuje u boji RAL 6005 - močvarno zelena.

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIdce599fb6eb

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

LEGI kamena ograda svojim izgledom ispunjava najmodernije arhitektonske zahteve. Vrhunska stabilnost i dug životni vek uz dizajn koji zadovoljava visoke standarde savremenih potrošača, su glavne odlike našeg  LEGI sistema kamenih ograda.

Sa LEGI kamenom ogradom moguće je ograditi prostor kao što je vrt, dvorište, kuća, poslovna zgrada (u zavisnost od potrebe klijenta, ograda moze da se postavi i na druga mesta), čime osim praktičnog rešenja dobijate i unikatan ukras. Za popunjavanje ograde koriste se različite vrste kamena, koji se ređa po želji u slojevima. Ukoliko se pojave visinske razlike tla moguće ih je izjednačiti pomoću ili varijabilnog postavljanja ograde na stub ili sa posebnim mrežnim elementima.

 

Dupli stubovi su zabetonirani u pojedinačne temelje. Za njih se pričvršćuju panelni elementi sa obe strane. i tako se formira stabilna osnova koja se ispunjava kamenom. Zahvaljujući materijalu od kojih su pravljene, ove ograde su idobra zvučna izolacija.

Za izradu kamene ograde upotrebljava se jedan od dve vrste sledećih stubova:

- Klasičan dupli LEGI FIL stub
- Klasičan dupli LEGI FIT stub

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIda941825182

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

LEGI Sportska ograda svojom jednostavnošću i sigurnošću zadovoljava visoke zahteve sportskih terena i objekata.

Sportske ograde se izrađuju u standardnim visinama od 3 m do 6 m, mada kombinacijom naših stubova i panela konačna visina može dostići i 12 metara.

LEGI Sportske ograde nastaju kombinacijom ogradnih panela i jednom od sledećih vrsta stubova:

- Ograda sa LEGI PUR stubom
- Ograda sa LEGI RR stubom
- Ograda sa LEGI IPE stubom

 

Ograda sa LEGI PUR stubom

Ograda sa LEGI PUR stubom je stabilna konstrukcija koja odgovara svim zahtevima sportskih terena u visinama do 4 m. Moguća je kombinacija različitih tipova LEGI panela (klasičnih, 3D), različitih dimenzija okca 35x 200 m

m, 50 x 200 mm, 100 x 200 mm. Postoji i mogućnost postavljanja panela u donjem delu dok u gornjem delu bi se postavljala poliesterska mreža. Svi ovi paneli se postavljaju sistemom kačenja na inoks kukice koje se potom šrafe. Stubovi su kutijasti profili 80x40x3 mm za ogradu visine 3000 mm, dok za ogradu visine 4000 mm stub je profila 100x40x3 mm. Stubovi su duži za 800 mm, jer su prvenstvno predviđeni da se betoniraju u rupe u zemlji ili u betonskom parapetu. Za zahteve terena gde je već urađen betonski parapet stubovi se rade sa stopama, koje se potom ankerima pričvršćuju za beton.

Ograda sa LEGI RR stubom

LEGI RR stub ima  kutijasti profili od 80 x 40 mm do 120 x 40 mm, zavisno od visine ograde. Stubovi su duži  600 do 700mm, jer se betoniraju u zemlji ili u rupe betonskog parapeta. Za zahteve terena gde je već urađen betonski parapet stubovi se rade sa stopama, koje se potom ankerima pričvršćuju za beton. Sastavni deo ovog stuba su i metalne “flah” lajsne koje se postavljaju preko rešetke. Mog

uće su kombinacije različitih tipova rešetki (sa okcima 50 x 200 mm, 100 x 200 mm, ili 35 x 200 mm). Postoji mogućnost da se u donjem delu ograde postavi klasična rešetka, a u gornjem delu poliesterska mreža.

 Ograda sa LEGI IPE stubom

Ograde sa LEGI IPE stubom su rađene isključivo po zahtevima koje diktira specifičnost samih sportskih terena. Shodno visini ograde, povećava se i profil stuba. Stubovi su duži od ograde 600 do 830 mm, u zavisnosti od visine ograde, jer se betoniraju u zemlju. U kombinaciji sa ovim stubom se koriste isključivo paneli sa prečnika žice 8/8/6 mm. Na svakih 400-600mm panel je ojačan duplim horizontalnim žicama, a na krajevima ojačan sa po dve duple vertikalne žice prečnika 8mm, zavarene u razmaku od 25mm. Panel se proizvodi u visini od 630 do 2430mm, u intervalima od 200mm. Kombinacijom panela može se postići ukupna visina ograde od 12mm. U donjem delu ograde, visine do 2000mm, dimenzije okca su 50x200mm, a u delu ograde višim od 2000 mm, dimenzije okca su 100x200mm. Kod ovog stuba paneli se kače sa strane, pa je osovinski razmak između stubova 2520 mm. Ovaj tip ograde ima i zvučnu izolaciju od udaraca lopte u ogradu. Izolatori zvuka su gumeni ulošci koji se postavljaju između specijalne spojnice i stuba. Ova guma ne zastareva. Nivo buke sa izolatorima zvuka je sveden na minimum. Ovo ima posebnu važnost kod izgradnje sportskih terena u neposrednoj blizini urbanih naselja.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani  ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena,
- RAL 7016 - antracit siva,
- RAL 6009 - tamno zelena
- RAL 7023 - beton siva,

- RAL 9010 - čisto bela,
- RAL 9005 - crna
- RAL 8017 - čokoladno smeđa
- RAL 5010 - plava

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIda74d7a33a3

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

Quatro ograda je visoko funkcionalna i stabilna ograda.

Ekstremna stabilnost novih LEGI quatro panelnih ograda nudi do sada najviši nivo zaštite od udaraca i naslanjanja, koje nalaze primenu  naročito na mestima javnog saobraćaja.

Nakon više ispitivanja stabilnosti quatro panela kroz renomirane instittute kao što su DEKRA i TÜV, dokazana sustatička opterećenja i do 5 KN po dužnom metru na visini od 1,2 m.

Više od toga, LEGI quatro ograda nudi i  zaštitu od demontaže, zato što se prohromske kukice šrafe sa unutrašnje strane zida stuba i tako sa spoljašnje strane ne mogu biti odšrafljene!

Ovim načinom je LEGI- Kvatro ograda pre svega prikladna za objekte sa povišenim stepenom zaštite od provale i krađe!

Kvatro ogradni paneli mogu biti kombinovani isključivo sa PUR sistemom stubova pomoću specijalnih spojnica.

Poprečni presek vertikalne žice je 4 mm a horizontalne 6 mm. Horizontalne linije panelne čelične konstrukcije su obavezno sačinjene od dvostrukih žica preseka 6mm, a panel je dodatno pojačan sa po još dve duple horizontalne žice, preseka 6mm.

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIdda42a8487e

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

Ograda sa ornamentima R.O – model ograde se radi kao i sve ukrasne ograde sa debljinama žice 8+6 mm, ovi modeli imaju „usečene“ ornamente. Mogući su paneli sa jednim, dva ili više oranmenata. Ornamenti su kružnog oblika, u kombinaciji sa klasičnim okcima 50 x 200 mm, čine nesvakidašnju elegantnu celinu.

Kao i ostali ukrasni paneli R.O - model ograde ima idealnu upotrebu tamo gde ograda postojećoj arhitekturi daje dodatni dekorativni efekat, uz viši stepen sigurnosti objekta koji se ograđuje. Primenjuje se prilikom ograđivanja privatnih poseda.

Svi upotrebljeni čelični delovi su pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 standardu, i plastificirani ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena
- RAL 7016 - antracit siva
- RAL 6009 - tamno zelena
- RAL 7023 - beton siva

- RAL 9010 - čisto bela
- RAL 9005 - crna
- RAL 8017 - čokoladno smeđa
- RAL 5010 - plava

Moguća je kombinacija ovih panela sa tri vrste stuba:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIda2724395ed

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

Viseće ograde čini kombinacija LEGI ukrasnog panela i tri klasična stuba. Kao i ostale ukrasne ograde, LEGI viseća ograda ima idealnu primenu tamo gde ograda postojećoj arhitekturi daje dodatni dekorativni efekat, uz visok nivo sigurnosti objekta koji se ograđuje.

LEGI viseći panel se izdvaja po tome što je u gornjem delu, završnih 200 mm, zaobljen „visi“ a to ogradi daje romantičan izgled lučnog oblika.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani  ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena
- RAL 7016 - antracit siva
- RAL 6009 - tamno zelena
- RAL 7023 - beton siva

- RAL 9010 - čisto bela
- RAL 9005 - crna
- RAL 8017 - čokoladno smeđa
- RAL 5010 - plava

Moguća je kombinacija ovih panela sa tri vrste stuba:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProIda89c74df62

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

 

Talasna ograda je jedan od tri tipa LEGI ukrasne ograde. Kao i ostali ukrasni paneli, LEGI talasni panel ima idealnu upotrebu tamo gde ograda postojećoj arhitekturi daje dodatni dekorativni efekat, uz visok stepen sigurnosti objekta koji se ograđuje. Primenjuje se prilikom ograđivanja privatnih objekata.

LEGI talasni panel ograde ima duple horiznotalne žice, debljine 8+6 mm. Okca su standardna 50 x 200mm. Ali ono što izdvaja ovu ogradu od druga dva tipa LEGI ukrasnih modela jeste prva horizontala, na 200 mm panela ograde je u obliku talasa (kao što se vidi na slici).

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplo pocinkovani prema DIN EN ISO 1461 evropskom standardu, i po želji plastificirani  ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena,
- RAL 7016 - antracit siva,
- RAL 6009 - tamno zelena
- RAL 7023 - beton siva,

- RAL 9010 - čisto bela,
- RAL 9005 - crna
- RAL 8017 - čokoladno smeđa
- RAL 5010 - plava

Ukrasni talasni model se kombinuje sa tri vrste LEGI standardnih stubova:

 • LEGI FIT stub
 • LEGI PUR stub
 • LEGI FIL stub

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProId7a372c8a6f

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

Još jedan od segmenata LEGI ograda su 3D ograde. Legi sistem u ponudi ima dva tipa 3D ograda, 3D-X ograde i klasične 3D ograde.

3D-X Ograda

3D-X Ograda - ograda sa „ izbočinom“ se radi od rešetki debljine žice 5+5/6 mm. Za razliku od ostalih LEGI ograda ova rešetka se pored estetskog karaktera izdvaja i po tome što nema duplu horizontalu žicu. Horizontalna žica kod ove rešetke je 5 mm debljine, vertikalne žice su 5 mm. Kao dodatno ojačanje su postavljenje završne vertikalne žice debljine 6 mm, kao i izbočine (2-4 zavisno od visine ograde).

3D-X rešetka se kombinuje samo sa PUR stubom, pomoću specijalne EK spojnice panel se pričvrsti za stub. 3D-X ograda se radi u dve varijante:

- SAMO toplopocinkovana;

- pocinkovana i plastificirana.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplopocinkovani i po želji plastificirani, prema DIN EN 10142 evropskom standardu, ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena
- RAL 7016 - antracit siva

 

Visine ograde se kreću od 1030 mm do 2430 mm. Ova ograda svojim estetskim karakterom i stabilnošću odgovora svim namenama.

 • LEGI PUR je ekonomičnija varijanta standarnog stuba. Kukasti šrafovi debljine 8 mm hvataju krajeve mreže na svakih 200 / 400 mm, tako da je isklizavanje panela nemoguće. Kukasti šrafovi u unutrašnjosti stuba poseduju kontra maticu M8, koja je sa spoljašnje strane nedostupna. Ova matica može biti i sigurnosna čime se onemogućava demontiranje ograde sa spoljne strane.

3D-X ograda je ekonomična, jednostavna za montažu i laka za održavanje.

Na specijalan zahtev 3D-X ograda se može raditi i sa drugim debljinama žice.

 

3D Ograda

3D Ograda - ograda sa „ izbočinom“ je još jedan od segmenata LEGI ograda. Ova ograda se radi isključivo od rešetki debljine žice 5+4/6 mm. Za razliku od ostalih LEGI ograda ova rešetka se pored estetskog karaktera izdvaja i po tome što nema duplu horizontalu žicu. Horizontalna žica kod ove rešetke je 5 mm debljine, vertikalne žice su 4 mm. Kao dodatno ojačanje su postavljenje završne vertikalne žice debljine 6 mm, kao i izbočine (2-4 zavisno od visine ograde).

3D rešetka se kombinuje samo sa PUR stubom, pomoću specijalne EK spojnice panel se pričvrsti za stub. 3D ograda se radi u dve varijante:

- SAMO toplopocinkovana;

- pocinkovana i plastificirana.

Svi upotrebljeni čelični delovi su toplopocinkovani i po želji plastificirani, prema DIN EN 10142 evropskom standardu, ekološkim prahom koji štiti elemente od UV zračenja.

Po porudžbini isporučujemo elemente u svim RAL bojama, dok standardno dostavljamo elemente u sledećim bojama:

- RAL 6005 - močvarno zelena
- RAL 7016 - antracit siva

 

Visine ograde se kreću od 1030 mm do 2430 mm. Ova ograda svojim estetskim karakterom i stabilnošću odgovora svim namenama.

 • LEGI PUR je ekonomičnija varijanta standarnog stuba. Kukasti šrafovi debljine 8 mm hvataju krajeve mreže na svakih 200 / 400 mm, tako da je isklizavanje panela nemoguće. Kukasti šrafovi u unutrašnjosti stuba poseduju kontra maticu M8, koja je sa spoljašnje strane nedostupna. Ova matica može biti i sigurnosna čime se onemogućava demontiranje ograde sa spoljne strane.

3D ograda je ekonomična, jednostavna za montažu i laka za održavanje.

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProId152403a4fe

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .

Klasična ograda predstavlja jedan od osnovnih modela ograde LEGI sistema. Kao spoj tradicije duge preko 60 godina, savremene elegancije i modernog dizajna ona je pravi izbor za Vas. Bez oštrih površina, ovi modeli mogu da se primene u industrijskom, privatnom, sportskom, putarskom sektoru, i sl.

Ovi modeli se rade isključivo od ravnih horizontalnih i vertikalnih žica u kombinaciji sa tri vrste stuba.

Postoje dva tipa klasične rešetke (tehničke karakteristike u tabeli)

 

 

Okca

Tip rešetke

Debljina žice

35 x 200 mm

50 x 200 mm

100 x 200 mm

RL

7+5/8 mm

 

 

R

8+6 mm

● Serijska proizvodnja                                   ○ po porudžbini

Specifičnost ovog modela je u duplim horizontalnim žicama koje se preklapaju na pripadajućim stubovima što LEGI modelima ograde daje dodatnu stabilnost i sigurnost.

 

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/31-ograde#sigProId59a862233b

Tekst i slike preuzeti sa legi.rs .