Montaža

Montaža "LEGI" ograda je izuzetno brza i jednostavna. Ogradni paneli se ugrađuju bez zavarivanja, prema preporukama proizvođača, sa originalnim dijelovima za spajanje.

Preduzeće "G&Z Trejd" d.o.o. izvodi sve potrebne radove na montaži "LEGI" ogradnih sistema.

Montaža se odvija u tri dijela:

· Ogradni paneli se kače za kvačice ili kukice na stubovima;
· Lajsne se kače preko ograde na kvačice ili kukice na stubovima;
· Kapica se montira i zateže na stub sa sigurnosnim vijkom.

View the embedded image gallery online at:
http://gztrejd.com/montaza#sigProId7fa651ed58

Oštri i tupi uglovi ograde se izrađuju povezivanjem dva panela ograde sa namjenskim kopčama od prohrom čelika V2A. "LEGI" spajalice se postavljaju na sredini rešetkastog ogradnog panela i pričvrste vijkom. Na gornjem i donjem dijelu se postavlja inox povezivač, koji se pričvrsti specijalnim kliještima. Prema potrebi, može se postaviti i ugaoni stub.

Stubovi se postavljaju na međusobnoj udaljenosti od oko 2.500 mm.

Neravnine na terenu se jednostavno savladavaju spuštanjem ili podizanjem ogradnih panela po jednom metru dužine, pri čemu se ne narušava stabilnost ograde. Ograda se fiksira namjenskom stezaljkom.

Ogradne rešetke se mogu montirati tako da krajevi vertikalnih žica budu okrenuti prema gore ili prema dolje. Stubovi se postavljaju prema potrebi nivelacije na određenu udaljenost, sa potrebnim pomjeranjima do 50 mm. Nivelacija ogradnih rešetki je moguća u lijevu ili desnu stranu do 50 mm.

Nakon postavljanja ograde, na kukice ili kvačice se postavlja četvrtasta metalna lajsna i pričvršćuje metalnom kapom. Ogradna rešetka se može prilikom montiranja lajsne podići do 40 mm i pričvrstiti za stub. Na taj način se postiže varijabilna nivelacija, koja odstupa od koraka od 50 mm.

Na stubove se postavljaju kape u žljebove, koje se učvršćuju namjenskim vijkom. Na inox vijak se postavlja plastični čep.

Preduzeće "G&Z Trejd" d.o.o. - kvalitetna montaža "LEGI" ograda, na osnovu dugogodišnjeg iskustva!